تاریخ انتشار : سه شنبه 4 شهریور 1399 - 9:12
کد خبر : 71126

رفت‌وآمد‌های مشکوک مقامات آمریکایی ‌به اسرائیل و خلیج فارس

رفت‌وآمد‌های مشکوک مقامات آمریکایی ‌به اسرائیل و خلیج فارس

جارستان به نقل از تیک؛ به هر حال، ایده ایجاد ائتلاف علیه ایران، مسئله جدیدی نیست. چندی پیش دولت ترامپ به سختی دنبال تاسیس یک ناتوی عربی علیه ایران بود که البته به رغم تلاش‌های فراوان موفق نشد. حال، با شروع روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشور‌های عربی، این ناتو ممکن است به

جارستان به نقل از تیک؛ به هر حال، ایده ایجاد ائتلاف علیه ایران، مسئله جدیدی نیست. چندی پیش دولت ترامپ به سختی دنبال تاسیس یک ناتوی عربی علیه ایران بود که البته به رغم تلاش‌های فراوان موفق نشد. حال، با شروع روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشور‌های عربی، این ناتو ممکن است به شکل دیگری تاسیس شود؛ هر چند که تاسیس آن ممکن است هیچگاه اعلام نشود.

همزمان با شدت گرفتن نبرد دیپلماتیک آمریکا علیه ایران در شورای امنیت، رفت و آمد‌های مقامات آمریکایی به اسرائیل و برخی کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس بیشتر شده است. یکی از محور‌های اصلی این سفرها، تشدید فشار‌ها بر ایران است.

باراک راوید، خبرنگار دیپلماتیک کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل از سفر قریب الوقوع مایک پمپئو و سایر مقامات آمریکایی به اسرائیل و برخی کشور‌های عربی خبر داد. راوید طی دو گزارش در وبگاه آمریکایی «آکسیوس» اعلام کرد که پمپئو روز دوشنبه به اسرائیل و سپس به امارات سفر می‌کند. او به نقل از مقامات اسرائیلی مدعی شد که هدف سفر پمپئو، بررسی توافق صلح امارات و اسرائیل و نیز انجام گفتگو‌هایی درباره تلاش مریکا برای بازگرداندن تحریم‌های بین المللی علیه ایران است.

راوید همچنین از سفر قریب الوقوع جارد کوشنر به اسرائیل و چند کشور عربی دیگر پرده برداشت. به گفته این خبرنگار، برایان هوک، نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران، و رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا، کوشنر را در این سفر همراهی می‌کنند. کوشنر و هیئت همراه، علاوه بر اسرائیل و امارات، احتمالا به عربستان، بحرین و عمان سفر خواهند کرد. سفر کوشنر در هفته اول سپتامبر انجام خواهد شد.

سفر‌های مقامات آمریکا به اسرائیل و کشور‌های عربی با موج عادی سازی روابط میان این کشور‌ها و اسرائیل ارتباط دارد. مقامات آمریکا در حال تشویق سایر کشور‌های عربی به امضای توافق صلح با اسرائیل هستند. آن‌ها بر این باور هستند که بحرین و عمان می‌توانند در هفته‌ها و ماه‌های آینده روابط‌شان با اسرائیل را عادی کنند. علاوه بر این، سودان نیز ممکن است به زودی با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کند.

دولت ترامپ با هدف کسب دستاوردی در سیاست خارجی، روند عادی سازی روابط میان کشور‌های عربی و اسرائیل را تشویق می‌کند. اما در کنار این هدف انتخاباتی، برخی ناظران به اهداف دیگری نیز اشاره می‌کنند. به اعتقاد این ناظران، یکی از محور‌های اصلی برقراری روابط با امارات و اسرائیل، همکاری امنیتی و نظامی در مقابل ایران است.

رفت‌وآمد‌های مشکوک مقامات آمریکایی ‌به اسرائیل و خلیج فارس
همزمان با شدت گرفتن تحولات در خاورمیانه، رفت و آمد مقامات آمریکایی به منطقه بیشتر شده است.

روزنامه الاخبار لبنان، اخیرا طی گزارشی به جوانب حضور «اسرائیل در مرز‌های ایران» پرداخت و این حضور را در چارچوب تلاش اسرائیل برای مقابله به مثل با ایران قرار داد. به گفته این روزنامه، رژیم صهیونیستی، ایران را به حضور در مرز اسرائیل در سوریه متهم می‌کند و مدام به اهدافی که ادعا می‌شود با ایران مرتبط هستند حمله می‌کند. این روزنامه ادر ادامه نوشت: «از این رو، لازم بود که واشنگتن به دشمن [صهیونیستی] امتیاز جدیدی بدهد تا در معادلات و توازن قوا لحاظ شود. در این راستا، اسرائیل از طریق عادی سازی روابط با امارات، در مرز‌های ایران حضور پیدا کرد.»

به گفته این روزنامه، ابوظبی و دوبی، در کنار باکو، از مراکز مهم عملیات اطلاعاتی علیه ایران هستند و از همه کشور‌های دیگر، بیشتر درگیر اینگونه عملیات هستند.

به نوشته الاخبار، انتخاب امارات به جای عمان به عنوان اولین کشوری که با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار می‌کند، اقدام قابل توجهی است و متضمن ملاحظات استراتژیک است. مقامات اسرائیلی به عمان رفت و آمد می‌کنند، اما عمان برای عادی سازی روابط انتخاب نشد. چرا که از دیدگاه الاخبار، امارات در نقطه صفر مرز دریایی ایران قرار دارد و حضور اسرائیل در آنجا می‌تواند با حضور ایران در مرز اسرائیل برابری کند.

الاخبار به نکته دیگری اشاره کرد که می‌تواند زمینه تحکیم روابط نظامی میان امارات و اسرائیل باشد و آن، مسئله جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس است که امارات ادعا‌هایی درباره آن‌ها مطرح می‌کند. به نوشته الاخبار، اسرائیل ممکن است با هدف کمک به امارات در منازعه بر سر این جزایر با این کشور توافقنامه‌های دفاع مشترک امضا کند؛ امری که می‌تواند به تاسیس پایگاه‌های نظامی اسرائیل در خلیج فارس – علنی یا مخفی- و استقرار جنگ‌افزار‌های آن در این منطقه منجر شود.

در ادامه تحلیل الاخبار آمده است که هدف آمریکا از عادی سازی روابط میان امارات و اسرائیل ارسال این پیام است که عمق اقتصادی و تجاری ایران در امارات به سود اسرائیل به پایان خواهد رسید. اسرائیل برخی سرمایه‌های ایرانی که در حال خروج از دوبی هستند را جبران خواهد کرد. آمریکا توجه چندانی به اقتصاد امارات ندارد و بیش از همه به نفوذ در امارات برای رصد نحوه دور زدن تحریم‌های ایران اهمیت می‌دهد.

ایران چنین تبعاتی را درک می‌کند. مقامات ایران در بالاترین سطوح به امارات درباره عادی سازی روابط با اسرائیل هشدار داده اند.

حسن روحانی، اخیرا در یکی از جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «به امارات هشدار می‌دهیم مبادا بخواهند پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه باز کنند، آنگاه برخورد دیگری با آن‌ها خواهد شد؛ حواسشان جمع باشد چرا که تا اینجا خطای بزرگ و عمل خائنانه‌ای را انجام داده‌اند و امیدواریم متنبه شوند و این مسیر نادرست را ادامه ندهند.»

به هر حال، ایده ایجاد ائتلاف علیه ایران، مسئله جدیدی نیست. چندی پیش دولت ترامپ به سختی دنبال تاسیس یک ناتوی عربی علیه ایران بود که البته به رغم تلاش‌های فراوان موفق نشد. حال، با شروع روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشور‌های عربی، این ناتو ممکن است به شکل دیگری تاسیس شود؛ هر چند که تاسیس آن ممکن است هیچگاه اعلام نشود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.